MUMS!!!

Her finder du lidt opskrifter.


 
Bountykage original 
175 gram flormelis
175 gram kokos mel
5 æggehvider
Nutella
¼ liter fløde

Pisk hviderne helt stive. Bland kokos og flormelis og vend det i hviderne. Kom massen i en smut springform. Bages ved 180 grader i ca. 45 min.
Når kagen er kølet lidt af, smøres et lag nutella ud over hele kagen. Pisk fløden og fordel den over kagen. Wupti så er der kage.
Bountykage med hindbærskum
Ekstra:
100 gram Hindbær evt. frosne.
Sukker.
Vaniljesukker.

Varm hindbærne op i en gryde (for at undgå baktierier) smag dem til med lidt skukker og vaniljesukker. Stil det på køl.
Bag 2 Bountykager og smør et lag nutella på den ene kage og læg den anden kage ovenpå.
Pisk fløden og vend hindbærren i. Hæld det over kagen.
Tips:
Brug Bountykagerne i stedet for lagkagebunde, da de er glutenfrie. Fyldet kan være frugtsalat eller lagkagecreme.
Velbekomme
TinaJ
Cookies ca. 18 stk.
Jeg har ladet mig inspirerer af http://www.dk-kogebogen.dk/, men her kommer min variation.


De lyser cookies er med chokolade, imens
 de mørke er med chokolade, nutella, nødder og mandler
 100 gram smør eller margarine
120 gram sukker
180 gram mel
(eller 150 gram mel og 30 gram kakao)
1 tsk. Bagepulver
1 tsk. Vaniljesukker
1 tsk. potaske
½ dl kokosmel
2 æg
100 gram hakket chokolade

Prøv at tilsætte 100 gram hakkede nødder og/eller mandler samt 1 stor spiseskefuld nutella.

Rør smør og sukker godt sammen. Tilsæt et æg af gangen og rør godt. Bland mel (evt. kakao) bagepulver, potaske, vaniljesukker og kokosmel. Kom den tørre blanding i den bløde blanding og rør det hele godt sammen. Tilsæt hakket chokolade og evt. mandler, nødder og nutella og rør.

Med 2 spiseskeer sættet 9 klatter på et stykke bagepapir. Mas klatterne lidt ud.
Bages i ca. 10 minutter ved 180-200grader ved varmluft. Til de er gyldne i kanten. Lad dem køle af på en rist.
Tips: Lav de første 9 cookies uden nødder og mandler. Tilsæt nu 50 gram samt nutella og form de sidste 9 cookies.
Cookies kan varieres i det uendelige. Tilsæt små M&Ms i stedet for noget af chokoladen. Eller mix de forskellige muligheder.
Tørrede tranebær og hvid chokolade er garanteret også MUMS.


Velbekomme
TinaJ

Amalies knækbrød
1 dl. Havregryn
1 dl. Hørfrø
1 dl. Sesamfrø
1 dl. Solsikkekerner
1 dl. Græskarkerner
1-1½ tsk. Salt
1 tsk. Bagepulver
3 ½ dl. Mel
2 dl. Vand
1 dl. Olie.
Evt 1/4 dl. Nigellafrø

Ved glutenfri
INGEN MEL OG HAVREGRYN!!! Men i stedet bruges:
3½ dl. Rismel
½ dl. Husk
1 æg
Evt. lidt mere olie.

Det hele røres sammen og rulles ud mellem 2 stykker bagepapir. Skær dejen i gennem inden den bages.
Bages ved 200 grader i 10-15 minutter.


Velbekomme
TinaJ
Bagerens boller
7½ dl. Vand
3 pakker gær
150 gram sukker
15 gram salt
3 æg
300 gram margarine
1,6- ca. 2,2 kg mel

Rør gæren ud i lidt lunkent vand
Smelt margarinen og hæld resten af vandet i margarinen, så den ikke er mere end 37 grader.
Hæld det sammen. 
Tilsæt æggene og rør.
Tilsæt ca. 1 kg mel, salt og sukker og rør.
Tilsæt mere mel indtil dejen har den rette konsistens.
Form bollerne og sæt dem på en plade. Pensel bollerne med mælk med det samme.
Lad bollerne hæve ca. 10 -15 min.
Bag bollerne ved 200 grader i ca. 15 min. Til de er gyldne og færdige.
 
Velbekomme
TinaJ